Pina colada szelet

Hozzávalók:


20 dkg kukoricapehely,
2-2 evőkanál cukrozott
kakaópor és rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
15 dkg vaj
a krémhez:
1 kis doboz ananászkonzerv,
1,5 dl rum, 2 dl tejszín,
1 cs vaníliás cukor,
30 g zselatin
a tetejére: 5 dkg kókuszreszelék,
20 db apró, kókuszos négercsók

Elkészítés:


A kukoricapelyhet egy mély tálba szórjuk és kézzel kissé össze is törjük. Hozzáadjuk a rumot, a kakaót, a felolvasztott vajat, és összekeverjük. Egy zsírpapírral borított tálcán 20 x 20 cm-es területen szétterítjük a masszát, majd kókuszreszelékkel meghintjük és a hűtőbe tesszük dermedni. A krémhez a konzerv levét leszűrjük, az ananászt nagyon apróra összevágjuk. Az ananász levéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, beleszórjuk a zselatint és meglangyosítva az ananászhoz töltjük. Ezt is külön behűtjük. Ha sűrűsödni kezd, a kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk. A talapzatra egy réteg krémet simítunk, ráállítgatjuk a kókuszos négercsókokat. A közöket krémmel kitöltjük. A többi fehér gombócot a krémre helyezzük, bőven meghintjük kókuszreszelékkel. A hűtőben egy-két órán át dermesztjük.