Pirog burgonyával töltve

Hozzávalók:


500 ml kefír vagy író
1 ek cukor
1 ek só
20 g élesztő
kb. 500 g liszt

500 g burgonya
1 fej hagyma
vaj
tejszín
szerecsendió

Elkészítés:


A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklettől függ.Közben 500 g burgonyát sós vízben megfőzzük, a hagymát felkockázzuk és a vajon arany-barnára pirítjuk. A burgonyát összetörjük, a tejszínnel, ha még kell
sóval, krumplipürét készítünk, hozzákeverjük a pirított hagymát, csipetnyi szerecsendiót. A tésztát vékonyra nyújtjuk, köröket szúrunk ki belőle. Egy kupac krumplipürét teszünk a közepébe, széleit össze-nyomkodjuk
Nem túl forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Salátával kitűnő.