Praliné otello szőlővel és fehércsokimousse-szal

Hozzávalók:


Szőlőpüré: fél kiló otelló szőlő,
8 dkg cukor,1 rúd fahéj,
1 tk. 3:1 dzsemfix
Fehércsokimousse:
10 dkg csokoládé - fehér
2dl habtejszín (30-32%-os),
2 dkg cukor

20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Először a szőlőpürét készítem el. A szőlőt leszemezem, megmosom, majd leturmixolom és átpasszírozom. A lét a cukorral és a fahéjrúddal felteszem főni, és egy negyed órát rotyogtatom. Végül hozzáadom a dzsemfixet (érdemes egy kis vízzel elkeverni). Elkészítem a fehércsokimousse-t. 2 dl tejszínt elkezdünk melegíteni és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. A fehércsokit és a cukrot beleszórjuk a tejszínbe és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. A keveréket kihűtjük. Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokiburkot szilikon vagy polikarbonát formában. Megvárom, hogy a csoki megdermedjen. A csokihüvelyek aljába egy-egy pötty szőlőpürét teszek, majd erre adagolom a mousse-t úgy, hogy befedje a pürét. Persze vigyázok, hogy maradjon hely a lezáráshoz is. Ismét hűtő. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Egy óra hűtés után kifordítom a formából.