Provance-i csirke levendulás sárgabarackkal

Hozzávalók:


egy kisebb csirke vagy
4-5 csirkecomb
Provance-i fűszerkeverék
vaj és olaj
2 dl fehérbor
friss vagy szárított levendula
friss vagy konzerv sárgabarack
néhány ek méz
só, bors

Elkészítés:


Provance-i fűszerkeverékkel alaposan beszórjuk a csirkét. A provance-i fűszerkeveréknek tartalmaznia kell levendulát, ha mégsem pótoljuk. Lehet friss vagy szárított fűszerkeveréket is használni. A csirkét vagy csirkecombot egy kevés fehérbort aláöntve megsütöttem. A levendula és a sárgabarack szerintem nagyon szeretik egymást. Ha nincs friss, lehet befőttet is használi. Néhány evőkanál mézet karamellizáltam, beleszórtam egy tk. szárított levendulát, végül beleforgattam forgattam a sárgabarkokat. Befőttnek csak annyi kell míg átmelegszik. Krumplipürével a legfinomabb.