Pudingos-tejfölös szelet

Hozzávalók:


Tészta 22x32 cm-es tepsihez: 40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor, 1 db tojás (nagy), 2 ek kakaó, 1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna

Pudingos-tejfölös krém: 2 cs vaníliás pudingpor, 5 dl tej
20 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 55 dkg tejföl (20%-os)
Porcukor a tetejére

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót.Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (egy könnyen nyújtható tészta legyen)
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (a sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén)
Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen.
Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém)
A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a
krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot és óvatosan helyezzük a krém tetejére. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Szórjuk meg porcukorral.