Rácponty

Hozzávalók:


2 dl tejföl
80 dkg héjában főtt, szeletelt burgonya
80 dkg pontyfilé
2 nagyobb kimagozott, karikára vágott paradicsom
4 db kimagozott, karikára vágott pirospaprika
4 kisebb kakastaréj
2 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg liszt
1 kávéskanál pirospaprika
ízlés szerint só

Elkészítés:



Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük, lehámozzuk, és felszeleteljük. A szalonnából keskeny csíkokat vágunk. A halfiléket a szélükön 3-4 centiméterenként bevagdossuk, 4 egyforma darabra vágjuk, megtűzdeljük a szalonnával, és sózzuk.

2. A lisztet elkeverjük fél kávéskanál pirospaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, majd a megforrósított zsírban mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük.

3. A paprikát kicsumázzuk, a hagymát megtisztítjuk. A paprikát, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. A halsütésből maradt zsírral kikenünk egy lapos tűzálló tálat, elterítjük benne a krumplit, megsózzuk, ráfektetjük a halszeleteket, egyenletesen elosztjuk rajtuk a paprikát, paradicsomot, hagymát, a maradék zsírt elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük.

4. Közepes hőfokú sütőben sütjük 35-40 percig. A sütőedényben, frissen tálaljuk. Esetleg "kakastaréjjal" koronázzuk.