2 dl tejföl
80 dkg héjában főtt, szeletelt burgonya
80 dkg pontyfilé
2 nagyobb kimagozott, karikára vágott paradicsom
4 db kimagozott, karikára vágott pirospaprika
4 kisebb kakastaréj
2 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg liszt
1 kávéskanál pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A krumplit héjában megfőzzük, lehámozzuk, és felszeleteljük. A szalonnából keskeny csíkokat vágunk. A halfiléket a szélükön 3-4 centiméterenként bevagdossuk, 4 egyforma darabra vágjuk, megtűzdeljük a szalonnával, és sózzuk.
2. A lisztet elkeverjük fél kávéskanál pirospaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, majd a megforrósított zsírban mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük.
3. A paprikát kicsumázzuk, a hagymát megtisztítjuk. A paprikát, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. A halsütésből maradt zsírral kikenünk egy lapos tűzálló tálat, elterítjük benne a krumplit, megsózzuk, ráfektetjük a halszeleteket, egyenletesen elosztjuk rajtuk a paprikát, paradicsomot, hagymát, a maradék zsírt elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük.
4. Közepes hőfokú sütőben sütjük 35-40 percig. A sütőedényben, frissen tálaljuk. Esetleg "kakastaréjjal" koronázzuk.