Részeges Jeromos

Hozzávalók:


A tésztához: 15 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor, 2-3 evőkanál
holland kakaópor, 4 tojás,
fél csomag sütőpor, 15 dkg liszt,
10 dkg étcsokoládé
A tésztára: 3-4 evőkanál
baracklekvár
Diós krém: 30 dkg darált dió,
1 dl rum, 15 dkg porcukor
Csokis krém: 20 dkg vaj,
20 dkg porcukor, 4 dl tej,
1 csomag főzés nélküli
csokoládés pudingpor
A tetejére: olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasz-tom és a sárga masszához keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsiben (24 × 22 cm), 180°C-on kb. 25 percig sütöm. A csokis krémhez a pudingot a tejjel, gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összedolgozom. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diós krémhez a diót a porcukorral és a rummal összekeverem, majd a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet. Félórát a hűtőben pihentetem, utána a megolvasztott csokoládé kerül a tetejére.