Resztelt báránymáj, zelleres krumplipürével

Hozzávalók:



1 nagy fej hagyma
40 dkg báránymáj
1 ek libazsír

bors
rozmaring
pirospaprika
A zellerpüréhez:
1 kb. 30-35 dekás zellergumó
30 dkg burgonya
10 dkg vaj

Elkészítés:


A zellerpürével kezdem a menüsor készítését. Meghámozom a zellert és a burgonyát, felkockázzuk és felrakom főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük 10-15 perc alatt. Ha a víz túl sok rajta, kicsit leöntöm róla. Leveszem a tűzről, vajat teszek bele és sózom, borsozom, felöntöm tejjel és ízlés szerint szerecsendiót reszelünk bele. Pépesítem, és ízlés szerint finomra vágott zöldfűszereket.

A báránymáj elkészítésével folytatom: megmosom, és ujjnyi szeletekre vágom. A hagymát megpucolom, és vékonyan felszeletelem. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom a zsiradékot, és lepirítom a hagymát. Hozzáadom a májat, és állandó forgatás, keverés mellett kb. 6 percig pirítom, közben fűszerezem pirospaprikával, a rozmaringgal, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítom. Akkor tökéletes, amikor még nem véres, de még nem száradt ki. A végén sózóm.