Réteges túrós pogácsa

Hozzávalók:


60 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2,5 dl tej
1 teáskanál só
1 dl olaj

A krémhez:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg túró
pici só
1 tojás

A tetejére:
1 felvert tojás
szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint


Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben
elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük.
A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20 -25 cm-esre nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk! Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük. Felét szezámmaggal, másik felét reszelt sajttal szórjuk meg. Egy jó éles késsel négyzeteket vágunk. 190°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra megsütjük kb. 25-30 perc alatt.