Rókagombaleves pirított zsemlekockával

Hozzávalók:


- só
- zsemlekocka
- 3 tojássárgája
- 1,2 liter csontleves
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál finomliszt
- 7 dkg vaj
- 60 dkg rókagomba
- fekete bors

Elkészítés:


A gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok el, de azt apróra vágom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és megpirítom benne a gombát meg a petrezselyem zöldjét. Liszttel meghintem, s ha az sárgára pirult, annyi csontlét öntök rá, hogy olyan sűrű legyen, mint egy becsinált leves. Sózom, borsozom. Tálaláskor az 1 dl sűrű tejfölben elkavarom a három tojássárgáját, és ezt belehabarom a levesbe. Vajban pirított zsemlekockát kínálok mellé.