2 személyre
2 db lazacfilé (25 dkg/db)
1 l alaplé
8-10 szál zöldspárga
1 marék cukorborsó
1 kápia paprika
1 szál újhagyma
só, bors
extra szűz olívaolaj
10 dkg quinoa
1. A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk.
2. A cukorborsót és a spárgát blanchirozzuk vagyis 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. Közvetlenül sütés előtt kivesszük őket, a fölösleges nedvességet leitatjuk róluk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal bepácoljuk.
3. A csirke alaplevet felforraljuk, majd a quinoat ebben főzzük meg.
4. A kápia paprikát 4 csíkra vágjuk, eltávolítjuk a magházát, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal lelocsoljuk. Az újhagymát kettévágjuk és olívaolajjal bekenjük.
5. Sütés előtt a halakról leitatjuk a nedvességet, majd a zöldségekkel együtt grillen ropogósra sütjük. Egy tányérra halmozzuk a quinoat és a zöldségeket, ráhelyezzük a lazacfiléket, majd megszórjuk friss petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és borsozzuk.. Jó étvágyat!