Rozmaringos-kecskesajtos pizza

Hozzávalók:


a pizzatésztához:
50 dkg liszt (1/3 rétesliszt, 2/3 finomliszt)
1 csomag szárított élesztő
kb 3 dl meleg víz
só,1 csipet cukor
kevés olívaolaj

a feltéthez:
1 konzerv hámozott paradicsom
olívaolaj
só, bors
friss rozmaring
kecskesajt

Elkészítés:


Egy nagy tálban összekevertem a lisztet, a szárított élesztőt, a sót és a
cukrot. a közepére mélyedést csináltam és oda kezdtem el adagolni a vizet, miközben másik kezemmel folyamatosan kevertem a lisztes keverékhez. Összegyúrtam a tésztát és még egy pár percig dagasztottam. Bekentem olívaolajjal és konyharuhával letakarva addig kelesztettem, míg duplájára nem nőtt. Utána átgyúrtam, négyfelé osztottam és még kelesztettem kb 20 percet.
A hámozott paradicsomot összeturmixoltam és a fűszerekkel , valamint egy löttyintés olívaolajjal ízesítettem.
A tésztagolyókat a lehető legvékonyabbra alakítottam úgy, hogy elkezdtem tenyerem és ujjaim közé szorítva lapogatni, folyamatosan balra haladva. a tészta súlyától nyúlik szét olyan jól. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, megkentem a szósszal és kecskesajt darabokat szórtam szét a tetején.

Előmelegített sütőben kb 13-14 perc alatt sül meg, kellően ropogósra.