Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók:


2 db libacomb
4 ág friss rozmaring
friss kakukkfű
5 gerezd fokhagyma
2 dl rozé
3 db retek
2 db sárgarépa
2 db karalábé
2 db újhagyma
2 szál spárga
pár db gomba

Elkészítés:


A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, amelyiket kell, feldaraboljuk és egy sütőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal és a rosé borral.
erre a zöldségágyra tesszük az előzőleg bepácolt combokat. A zöldfűszereket nagyjából leszedegetjük a libacombokról.
200 fokos sütőben először megkapatjuk, majd 140-160 fokra mérsékelve a hőt 1 órán át puhára sütjük.