Rózsaszín sertésszűz köleslepényen tálalva

Hozzávalók:


- 60 dkg sertésszűz
- olaj a sütéshez
- 40 dkg csiperkegomba
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt színes bors
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 szál rozmaring
- 2 tojás
- 25-30 dkg köles
- 2 vöröshagyma
- só

Elkészítés:


A húst lehártyázzuk, besózzuk és egy kevés olajon hirtelen körbesütjük, hogy kapjon egy kis kérget. Ezután kiolajozott tepsibe tesszük és a 70 fokos sütőben körülbelül 45 perc alatt rózsaszínűre megsütjük. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Az egyik hagymát kis kockákra vágva kevés olajon megdinszteljük. A párolt kölest összekeverjük az egész tojásokkal, a hagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel (a petrezselyemből egy keveset félreteszünk a gombához) meg a liszttel. A masszából lepényeket formázunk és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. A maradék hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk az apró gombafejeket, majd sóval és petrezselyem zöldjével ízesítve megpároljuk. A húst színes, durvára őrölt borsba forgatjuk, felszeleteljük és a köleslepénnyel meg a párolt gombával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Borjúszűzzel is készíthető.