Sajtos-paprikás quesadilla salátával

Hozzávalók:


4 db 20 centis tortilla lap
. 125 g. mozzarella sajt
. 10 dkg Old Amsterdam sajt
. 2 db. jalapneo (vagy hegyes csípős zöldpaprika)
. chipotle szósz
. olívaolaj
. 1,5 dl görög joghurt vagy tejföl
. só, bors
a salátához:
. fél fej saláta (római és fejes vegyesen)
. 1 db. friss csili
. egy csomag hónapos retek
. 2-3 szál újhagyma
. maréknyi friss zsenge borsóhajtás
. vinaigrette öntet

Elkészítés:


A paprikákat egy késsel megszurkálom, olajjal megkenem és a 220 fokos sütőbe teszem 10-12 percre, míg átsül és megpuhul.
Közben a saláta alapanyagait felaprítom és összekeverem egy salátás tálban, meglocsolom az öntettel és átkeverem. Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenek olívaolajjal, felforrósítom, beledobok egy tortilla lapot, majd megszórom a kockákra vágott mozzarellával és a reszelt
Old Amsterdam sajttal.Ráfektetem a csíkokra vágott grillezett paprikát, meglocsolom a chipotle szósszal és ráfektetek egy másik tortilla lapot.
Kissé lenyomkodom és addig pirítom, míg az alsó tortilla lap ropogósra és aranybarnára nem sül és a sajt olvadni kezd, ez kb. 2-3 perc, ekkor óvatosan megfordítom és a másik felét is megpirítom.
Vágódeszkára kiszedve, négybe/nyolcba vágom és tálalom.
Tálaláskor a quesadilla szeletek mellé halmozok a salátából, mellé görög joghurtot vagy sűrű tejfölt kanalazok, amit meglocsolok egy kis chipotle mártással.
A quesadillába tehetünk még kolbász karikákat, hagymát, kukoricát, babpürét stb.Gouda, Ementáli, Edami, Gruyére vagy Pannonia stb. sajtokat is használhatunk az Old Amsterdam helyett.