Sajtos parajjal töltött jércemell,tejszínes burgonya

Hozzávalók:


vaj, só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,5 dkg spenót,
20 dkg ricotta,
15 dkg reszelt sajt,
60 dkg csirkemellfilé
Tejszínes burgonya:
60 dkg burgonya
1 dl tejszín
só, 5 dkg vaj

Elkészítés:


A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt sajtot, zúzott fokhagymával, sóval-borssal ízesítjük, a végén beledolgozunk egy egész tojást. Betöltjük a csirkemelleket. Áttesszük egy kizsírozott sütőedénybe és 180 fokra előmelegített sütőben bő félóra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. A tejszínes burgonyához meghámozzuk a burgonyát és nagyon vékonyra felkarikázzuk. Megsózzuk és egy kis sütőtálba tesszük. Rádobjuk a vajat és félig megsütjük. Ráöntjük a tejszínt, végül ropogósra pirítjuk.