Sajtos roló

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
3 tojás
5 dkg liszt
30 dkg - füstölt vagy trappista - sajt
1 tömlő krémsajt
10 dkg vaj
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió

Elkészítés:


A sajtos roló legkényesebb része a rolósütőforma, remélhetőleg van kéznél, de tulajdonképpen bármire felhúzhatod a nyers tésztát, amin kisütheted. A leveles tésztát vágd fel körülbelül három centis csíkokra. A sütőformát kend át egy kis olajjal vagy vajjal, majd tekercseld rá a tésztacsíkokat. 200 fokon pirítsd őket aranybarnára, ez nagyjából 10 perc alatt megvan, addig pont elkészülsz a töltelékkel.
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájukat keverd el a sajt felével, a
krémsajttal és a liszttel, fűszerezd, majd a tejjel lassú tűzön sűrítsd be. A vajat keverd el a maradék sajttal, majd keverd össze a két krémet és ha elkészültek a rolók, töltsd beléjük. A végüket nyomd bele reszelt sajtba.