Sajtos vendégvárók kápialekvárral

Hozzávalók:


Kecskesajtos crostini:
néhány szelet bagett,
kápia lekvár, kecskesajt,
fekete szezámmag
Gorgonzolás húsgombóc:
50 dkg darált marhahús, só,
bors, 15 dkg gorgonzola,
olaj a sütéshez, kápia lekvár
Mozzarellás rukolasaláta:
1 golyó mozzarella,
1 marék rukola,
15 dkg koktélparadicsom,
2 ek kápialekvár, 3 ek olívaolaj,
1 ek sherry ecet, só, bors

Elkészítés:


Kecskesajtos crostini: A bagett szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és megkenjük a paprikalekvárral. A kecskesajtot szeletekre vágjuk a bagettekre tesszük, megszórjuk fekete szezámmaggal és a sütőben megsütjük.
Gorgonzolás húsgombóc: A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk. Egy maroknyi húsgombócot kilapítunk a tenyerünkben, a közepébe rakunk egy kevés gorgonzolát és visszazárjuk a húsgombócot. Forró serpenyő-ben, kevés olívaolajon kisütjük a húsgombócokat. Paprikalekvár mártogatóssal tálaljuk.
Mozzarellás rukolasaláta: A paprikalekvárt összekeverjük a sherry ecettel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. A paprikás vinaigrette öntetbe forgatjuk a rukolasalátát. Rátépkedjük a mozzarellát és a koktélparadicsomokat. Összeforgatjuk.