Sárgaborsó lepény

Hozzávalók:


(kb 4 lepényhez)
1 tojás
4 púpos ek sárgaborsóliszt
2 dl tej
só, frissen őrölt bors
jó nagy marék apróra vágott zöldség - törekedjünk a sokszínűségre!
pl: sárgarépa, zukkini, kaliforniai paprikák különböző színekben, hegyes erős paprika, lilahagyma

házi joghurt
madras curry

olaj a sütéshez (napraforgó-, olíva-, esetleg szezámolaj - ízlés szerint
bármelyik)

Elkészítés:


Egy tálban kézi habverővel néhány mozdulattal felvertem a tojást, majd
hozzáadtam a sárgaborsólisztet és eldolgoztam. Apránként hozzáöntöttem a tejet és csomómentesre kevertem.
(ízlés szerint lehet változtatni a tej és a sárgaborsóliszt arányán, a
palacsintatésztánál sűrűbb masszát érdemes kikeverni.)
Megsóztam, megborsoztam és hozzákevertem a zöldségeket.
A kisméretű serpenyőmben kevés olajat hevítettem és kb 3/4 - 1 merőkanál tésztát öntöttem rá, majd kis lángon mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. Madras curryvel elkevert joghurttal és zöldfűszerekkel díszítettem.