Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb,
pirospaprika, fahéj,
kurkuma,1 db hagyma,
fokhagyma,
6 db sárgarépa,
2 db narancs,
1 db citrom, méz, só,
10 dkg hámozott mandula,
5 dkg arany mazsola,
friss koriander,
20 dkg kuszkusz,
vaj, 4 dl víz, 2 dl alaplé,
olívaolaj

Elkészítés:


A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy vastagfalú serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elősütjük. Először bőrös felével lefelé tesszük a serpenyőbe és kérgesítjük. Ha kifehéredett megfordítjuk és a másik oldalán is megsütjük. A húsokat kitesszük egy tálra. Majd ugyanebben a serpenyőben a vékonyra szelt hagymakarikákat kevés sóval elkezdjük dinsztelni. Aranybarnára sütjük, enyhén karamellizáljuk. Közben a kuszkuszt sózzuk, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, és belefacsarjuk a narancs levét is. Hagyjuk, hogy megszívja magát. Ha lepirult a hagyma, megszórjuk a fűszerekkel: pirospaprika, kurkuma, fahéj, visszarakjuk a csirkéket is a serpenyőbe. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a mazsolát, a mandula egy részét és a nagyobb karikákra vágott sárgarépát. Beleöntjük a másik narancs kifacsart levét és nagyjából fél óráig fedő alatt főzzük. Az utolsó 5-6 percben levesszük a fedőt és kevés mézet adunk hozzá. Kuszkusszal, pirított mandulával és friss korianderrel tálaljuk.