Serpenyős, fűszeres bárányragu

Hozzávalók:


35 dkg báránycomb, 30 dkg hagyma, 20 dkg répa (sárga), 10 dkg póréhagyma, 10 dkg paprika (zöld), 20 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, rozmaring, só, bors, majoranna, 30 dkg tészta, petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk. Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, s ebben a gyors pácban állni hagyjuk. A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát megpirítjuk benne (finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt). A szárított fűszereket is érdemes lepirítani a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készre pároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A tészta mellé szedjük a ragut és petrezselyemzölddel díszítjük.