Serpenyős karaj, jázminrizzsel és szilvás chutney

Hozzávalók:


4 szép szelet csontos karaj,
szójaszósz, só, bors, olaj,
kínai ötfűszer keverék,
1 kg szilva, 1 alma,
2 vöröshagyma vagy
salotta hagyma, olívaolaj,
10 dkg aszalt szilva,
nádcukor vagy édesítő,
balzsamecet, chili, gyömbér,
só, bors, jázminrizs

Elkészítés:


Egy serpenyőt felforrósítunk. Közben a hússzeletekre csepegtetünk egy kis szójaszószt, megszórjuk kínai ötfűszer keverékkel, sózzuk és borsozzuk. Állhat ebben a pácban minimum fél órát. Ha a serpenyő elég forró, egy kevés olajon megsütjük a hússzeleteket. Először mindkét oldalukat kérgesítjük, majd a hőt lejjebb vesszük és minkét oldalukat 5-5 percig sütjük. A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, de nyugodtan karamellizálódhat is egy kicsit. A szilvákat kimagozzuk, feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához, egy kevés vízzel felöntjük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, a feldarabolt aszalt szilvákkal együtt. Fűszerezzük frissen reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, chilivel, adjunk hozzá egy kis nádcukrot vagy édesítőt és végül a balzsamecetet. Vegyük lejjebb a hőt és 10-15 percig rotyogtassuk.