Sertés csülök roppanós káposztával és burgonyával

Hozzávalók:


1 db sertéscsülök
2 kg kacsazsír
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
szegfűszeg
őrölt kömény

Elkészítés:


A csülköt főzés előtt 2 órával besózzuk. Majd lemossuk és leszárítjuk róla a nedvességet.
A kacsazsírt megolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a zsír, belerakjuk a csülköt. Fontos, hogy ellepje a zsír. Alacsony hőmérsékleten, gyöngyözve főzzük, míg a hús le nem omlik a csontról. Vöröshagymát negyedeljük és a fokhagyma gerezdekkel, szegfűszeggel együtt a csülök mellé rakjuk a zsírba.
Ha megfőtt a csülök, 220 fokon, 20 percre a sütőbe tesszük.

Köret

A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon átforgatjuk és lepirítjuk. Felöntjük a balzsamecettel és sűrűre visszaforraljuk. Ezután jöhet rá a csíkokra vágott lila káposzta, amit még az elején megsózunk. Roppanósra pároljuk.

A krumplit meghámozzuk és egészben kisütjük a csülök konfit zsírjában.

A ropogós csülköt pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.