Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta (koreai étel)

Hozzávalók:


10 dkg üvegtészta,
1 db sárgarépa
1 csokor újhagyma
20 dkg friss spenót
2 ek olaj, friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darált hús
4 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
2 ek nádcukor
3 dkg szezámmag

Elkészítés:


A spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Az üvegtésztát 5 perc alatt kifőzzük a spenót főzővizében. Ha megfőtt, szezámolajjal és szójaszósszal meglocsoljuk, jól összekeverjük. Vágódeszkán nagyobb darabokra vágjuk konyhai ollóval vagy egy élesebb késsel. A felforrósított serpenyőbe olajat öntünk és ebben pirítjuk meg a darált húst. Ha megpirult félretesszük és plusz olajat hozzáadva beletesszük a gyufaszálra vágott zöldségeket:sárgarépa, újhagyma. Forgatás nélkül lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a gyömbért. Átforgatjuk. Nádcukorból szójaszószból és szezámolaj keverékéből, öntetet készítünk. Végül az összes elkészült hozzávalót visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük és meglocsoljuk az öntettel. Újhagyma zöldjével és szezámaggal megszórva tálaljuk.