Sertéspörkölt nokedlivel

Hozzávalók:


3 evőkanál sertészsír
2 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
500 g sertéslapocka
1 db paradicsom
1 db paprika (télen 2-3 kanál lecsó)
2 kávéskanál só
0.5 kávéskanál fehérbors (őrölt)
0.5 teáskanál köménymag
1 evőkanál sűrített paradicsom
víz

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a
zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát. A húst falatnyi kockára, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az köményt, a sűrített paradicsomot,
majd felöntjük vízzel és az egészet puhára főzzük kb. 75 perc alatt. Ha
szükséges, közben pótoljuk a vizet, a végén pedig a fölösleges levet lepirítjuk róla.
Nokedlit lásd Köretek.