Soto Madura (indonéz csirkeleves)

Hozzávalók:


1 csirke, 3 szem újkrumpli
10 dkg káposzta, 1 szál sárgarépa
fél szál póréhagyma,1 szál zellerszár
1 kávéskanál citromlé, só
1 kis gyömbér, 1 csipet fahéj
8 gerezd fokhagyma
1,5 kiskanál kurkuma
1 csipet koriander
őrölt bors, 1 vöröshagyma
4 fürjtojás

Elkészítés:


A csirkét darabokra vágjuk. A hagymaféléket, a zöldségeket meg a zellert felszeleteljük, és a csirkével együtt egy nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, hagyományos módon csirkehúslevest készítünk. Amikor minden puhára főtt, a levest leszűrjük, a csirkehúst lefejtjük a csontokról és kisebb darabokra vágjuk. A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk. Woksütőben felforrósítunk 3-4 evőkanál olajat. Fahéjjal, citromfűvel, gyömbérrel, korianderrel és kurkumával ízesítjük, majd a fűszereket jól elkeverjük, és kissé meg is pirítjuk. Az ízes, fűszeres olajat felöntjük a húslevessel. Kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Tálalás előtt beletesszük a megfőtt zöldségeket, és fejenként 1-1 fürjtojást. A forró levest rizstésztával kínáljuk.