Spárgaleves sajtos-magos masnival

Hozzávalók:


kristálycukor, só, 1/2 citrom leve
5 dkg vaj, 50 dkg zöld spárga
1 dl tejszín
Levesbetét: 1 tojás, 5 dkg magkeverék
(dió, mogyoró, mandula, fenyőmag,
pisztácia, natúr földimogyoró)
5 dkg reszelt sajt
25 dkg levelestészta

Elkészítés:


A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A spárgasípok „fejét” félretesszük. A spárgadarabokat a felforrósított vajon egy kicsit átforgatjuk, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. Felöntjük körülbelül fél liternyi vízzel, hozzáadjuk a citromlét, ízlés szerint sózzuk, és egy pici cukrot is adunk hozzá. Pár perc alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a tejszínt, azután az egészet összeturmixoljuk. A levesbe visszatesszük a spárgafejeket, és még egyszer összeforraljuk.
Sajtos-magos masni: A felengedett leveles tésztát deszkára tesszük, és 1 × 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket masniformára hajtjuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a magkeverékkel, végül 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.