Spárgás-gombás-cukkinis frittata

Hozzávalók:


. 5 db tojás
. 1 db közepes cukkini
. 7-8 szál zöld spárga
. 1 csomag újhagyma
. 1 db hegyes csípős zöldpaprika
. 1 paradicsom
. 3 közepes csiperke gomba
. 3 ek. görög joghurt
. 8-10 dkg lágy sós kecskesajt (vagy eredeti görög feta)
. 3 dkg parmezán
. 3-4 ág friss kakukkfű és 1 ág rozmaring
. só, bors
. 2-3 ek. olívaolaj

Elkészítés:


Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a felszeletelt gombát, majd hozzáadom a felaprított újhagymát és üvegesre pirítom.
A fás részétől megszabadított majd 3-4 centis tollhegy formájúra vágott
spárgát, cukkinit és a felkarikázott zöldpaprikát is hozzákeverem, közben sózom és borsozom, így párolom tovább, már közepes fokozaton.Mikor a zöldségek puhulni kezdnek, belemegy a cikkekre vágott paradicsom, rátépkedem a zöldfűszereket és elkeverem.
A tojásokat felverem a joghurttal együtt és a zöldségekre öntöm, de nem keverem el, hanem a serpenyőt kicsit megrázogatom, hogy a tojásban egyenletesen oszoljanak el a zöldségek és közéjük folyjon a tojás mindenhol, majd feljebb kapcsolom a tűzhelyet. A tetejére morzsolom a kecskesajtot és ráreszelem a parmezánt, majd
meglocsolom olívaolajjal és mikor a tojáslepény alja kezd megpirulni, de a teteje még remegős, betolom a 200 fokos sütőbe pár percre, míg a tojás átsül és a tetején a sajt megolvad, megpirul. Kiveszem a serpenyőt és hagyom langyosra kihűlni, mielőtt kicsúsztatom egy
deszkára/tányérra és szeletekre vágom tálaláshoz.
A frittatát többnyire langyosan vagy szobahőmérsékleten eszik, ezért én is így tálaltam, egy kis madárbegy és római salátával körítve...
A frittatába bármilyen zöldség jó, aminek az íze harmonizál a tojással és a sajtokkal. Cukkini, spenót, paprika, paradicsom, zöld és fehér spárga, gomba, erdei gomba, szarvasgomba, karfiol, hagyma, csili,
mángold szára és levele, bébikukorica, zsenge zöldborsó hüvelyestől.