Spenót

Hozzávalók:


spenót (mirelit 1 csomag vagy
friss, legalább 60 dkg)
1 db zsemle
1/2 liter tej
1 1/2 dl étolaj
2 ek búzaliszt
4 gerezd fokhagyma
só, feketebors (őrölt)
4 db tojás tükörtojásnak

Elkészítés:


A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss, a leveleket alaposan megmossuk, többször váltott vízben. A levél középső erét lehúzzuk. Lábasba tesszük a spenótot és egy kis olajon megdinszteljük. Nagyon összeesik. Botmixerrel összetörjük, de paszírozni is lehet. Innen már ugyanúgy készítendő. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk egy kis tej és víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, világos rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, felengedjük a tejjel majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük! Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk. Tükörtojással tálaljuk. Egy serpenyőbe zsiradékot hevítünk. Amikor még nem túl forró egyesével, óvatosan beleengedjük a tojásokat. A tetejüket meghintjük sóval, borssal és egy pici pirospaprikával.