Spenótos, chilis laskagomba, szójás csirkemellel

Hozzávalók:


2 db csirkemellfilé
szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
kínai ötfűszer keverék
chili
50 dkg laskagomba
4-5 db koktélparadicsom
60 g bébispenót

Elkészítés:


A csirkemellfilét csíkokra vágjuk fel és beleforgatjuk a szójaszószba. Meglocsoljuk olívaolajjal és beszórjuk frissen őrölt borssal és kínai ötfűszer keverékkel. 5-10 percig hagyjuk állni a pácban.

Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk benne a megroppantott fokhagymagerezdeket és a kettévágott chilipaprikát. A gombát folyó vízben alaposan megmossuk, leveleire szedjük és megpirítjuk a fokhagymás-chilis olajon. Ha megpirult, sózzuk meg.
Adjuk hozzá a vajat és forgassuk jól össze. Rakhatunk alá a csirke szójász páclevéből is. Szórjuk bele az újhagyma felkarikázott zöld szárát, a félbevágott koktélparadicsomokat, végül pedig a bébispenótot is. Figyeljünk arra, hogy a spenótlevelek ne fonnyadjanak meg teljesen.

A bepácolt csirkemellcsíkokat grillserpenyőben kisütjük.