Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög

Hozzávalók:


• 50 dkg leveles tészta
• 25 dkg mirelit spenót
• 20 dkg feta sajt
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, reszelt szerecsendió
• szezámmag
• olívaolaj
• 1 tojás

Elkészítés:


A felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük és ha kell, sózzuk (a sajt önmagában is elég sós). Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, vágjunk belőle kb. 7×7 cm-es négyzeteket. Tegyünk minden négyzet közepére egy kevés spenótos-fetás tölteléket, a szélét kenjük meg a felvert tojással, majd
hajtsuk háromszög alakúra. A tetejét ismét kenjük meg a tojással és szórjunk rá szezámmagot. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.