Steak brokkolisalátával

Hozzávalók:


1 fej brokkoli, 4 kis lila
hagyma, 3 ek szójaszósz,
olívaolaj, 1 lime,só,
bors, kis darab gyömbér,
1 gerezd fokhagyma,1 tk méz,
2-3 ek ecet,1 ek porcukor,
2-3 ek chiliszósz, friss koriander,
friss menta, 2 szelet hátszín
2 ek vaj

Elkészítés:


A brokkolit rózsáira szedjük, félbe vágjuk őket. Összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral borított tepsin, vágott felükkel lefelé elegyengetjük. 210 fokos sütőben 15 perc alatt sülnek meg. A felaprított lila hagymát ecetes-porcukros lébe forgatjuk, sózzuk is. Jót tesz neki, ha állni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet: a szójaszószhoz facsarjuk a lime levét. Hozzáöntjük a mézet, a chiliszószt. Belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Tálalás előtt: a brokkolit, a lila hagymával együtt a szójaszószos öntetbe forgatjuk. Steak elkészítése: a (szoba hőmérsékletű!) hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, néhány csepp olívaolajjal megkenjük a felületüket. A serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítjuk, majd néhány csepp olívaolajat öntünk bele. A húst mindkét oldalán kérgesítjük. Mérsékeljük a hőt, és mindkét oldalán 2-3-4 percig sütjük, attól függően, hogy milyen húst szeretnénk. Amikor már majdnem megsült a hús, adunk hozzá egy kis vajat. Szeletelés előtt pihentessük a néhány percig. Vágjuk vékony szeletekre és keverjük a salátához. Legvégül adjunk hozzá friss koriandert és mentát.