Stefánia torta

Hozzávalók:


a 6 db piskótalaphoz:
15 dkg liszt, 7,5 dkg porcukor,
6 db tojás, 6 ek olaj, 6 ek víz
Krém: 15 dkg porcukor,
20 dkg csokoládé, 25 dkg vaj
3 db tojás, 1 púpozott ek
holland kakaó,
1 tk vaníliaaroma, 2 ek rum

Elkészítés:


Kettesével kell megsütni a lapokat, így a tésztát is külön-külön kell kikeverni, mindhárom adaghoz, ezért ameddig az első adag tészta a sütőben van, előkészíthetjük a másodikat, majd a megsült tésztát kivesszük, a másikat rögtön tehetjük is be. Így elég gyorsan elkészül és megsül mind a három adag, vagyis a hat lap. Vegyünk 3 db sütőpapírt, majd rajzoljunk mindegyikre 2 db kb. 20 cm-es kört. 2 egész tojáshoz adjunk hozzá 2,5 dkg porcukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már kifehéredett és jó habos, állandó keverés mellett, csorgassunk először hozzá 2 ek olajat, majd 2 ek vizet. Ezután keverjük még 1-2 percig. Végül a lisztet szitáljuk hozzá a keverékhez, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze. Ezután az egyik sütőpapírra rajzolt két körre osszuk el a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt készre, világos zsemleszínűre. A sütőből kivéve enyhén szórjuk meg a tészta tetejét liszttel, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá egy sütőpapírra. Ezután a felső sütőpapírt óvatosan húzzuk le, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután süssünk még 2-2 lapot a maradék hozzávalókból. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza, így kerül majd bele a krémbe. A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a gőzről, majd kézi habverővel addig keverjük, még teljesen kihűl. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott és teljesen kihűlt csokoládét, a kakaót, a vaníliaaromát és a rumot, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, majd keverjük jó habosra a krémet. A tortalapokat töltsük meg a krémmel, majd kívülről is vonjuk be a tortát. Ezután tegyük hideg helyre, hogy a krém kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.