Sült csirke gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel

Hozzávalók:


50 dkg csirkeszárny, méz,
1 db lime, szójaszósz, só
Sült zöldségek: 2 db sárgarépa,
1 db zeller, 1 db fehérrépa,
1 db karalábé olaj, méz,
újhagyma, citrom
Kéksajtos majonéz: 2 db tojás,
mustár, 2 dl olaj,só, bors,
10 dkg kéksajt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácban egész éjszaka, de minimum 1-2 óráig. Sütőben süssük ropogósra. A körethez pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk fel nagyobb darabokra. Forró serpenyőben, olajon először a répákat pirítsuk le, majd a karalábét és a zellert. Forgassuk meg, hogy minden oldaluk megpiruljon. Mikor már karamellizálódtak, öntsük le róla a felesleges olajat, sózzuk meg és hagyjuk még pirulni pár percet. Csorgassuk rá a mézet, de vigyázzunk nehogy megégjenek. Végül citromlével ízesítsük és szórjuk meg felkarikázott újhagymával. A majonézhez a tojás és az olaj is szobahőmérsékletű legyen. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját egy kézi habverővel keverjük ki a mustárral. Az olajat vékony sugárban, folyamatosan adagolva, állandó kevergetés mellett adjuk a mustáros tojáshoz. Mikor már eléggé besűrűsödött, hozzá adhatjuk a kéksajt darabkákat és ezzel is keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a tejfölt és tálalás előtt tartsuk hűtőszekrényben.