Sült gomolyasajt narancsos-hajdinás répasalátával

Hozzávalók:


Hajdinához
- 25 dkg hajdina
- 15 dkg vöröshagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 1-2 babérlevél
- só
Salátához
- 50 dkg gomolyasajt
- 4 sárgarépa
- 2 narancs
- balzsamecet
- olívaolaj
- méz
- só

Elkészítés:


A hajdinát egy edényben szárazon szétpattogtatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket – a hagymát meg a sárgarépát –, babérlevelet, sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük, majd kihűtjük.
A salátához a répát lereszeljük, a narancsokat előbb cikkekre, aztán cikkenként félbevágjuk. Hozzáadjuk a répához, ízesítjük balzsamecettel, olívaolajjal meg egy kevés mézzel. Összekeverjük körülbelül ugyanannyi hajdinával, utóízesítjük ízlés szerint. A sajtot szeletekre vágjuk, grillen vagy serpenyőben megsütjük. A salátát tányérokra osztjuk és ráhelyezzük a sült sajtot.
Friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.