2 kg kápia paprika
1/2 dl étolaj
Az öntethez
60 ml olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
3-4 teáskanál almaecet
só
A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben süssük őket kb. 35-40 percig amíg kicsit megfeketednek néhol a paprikák, de vigyázzunk, ne égjenek meg. Félidőben érdemes megfordítani őket. Vegyük ki a sütőből a paprikákat és alufóliával szorosanfedjük le. 5-6 perc után vegyük le a fóliát és húzzuk le a paprikák héját. Az öntethez keverjük össze az almaecetet, a sót és az olajat. Szeleteljük fel a fokhagymát, tegyük a paprikával üvegekbe és öntsük fel a fűszeres, ecetes olajjal.