Sült paprikás húsgombóc

Hozzávalók:


fél kg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, fél liter paradicsomlé,
3 sült kápia paprika, hámozva és magozva, 3 szál újhagyma,
1 csokor zellerzöld (szárak nélkül), 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés:


A húst összekeverem a rizzsel és a tojással, sózom és borsozom. 9-10 részre osztom a húst és gombócokat formálok belőle, hőálló edénybe teszem őket.
A paradicsomlevet ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd ezzel felöntöm a gombócokat. Melléjük teszem a sült paprikát, újhagymát és zellerzöldet és kb. egy óra alatt lefedve készre sütöm a közepes hőfokon égő (~180 fok) sütőben.
Ha kész, kiszedem a gombócokat és a zöldséges paradicsomlevet botmixerrel ízlés szerint simára vagy rusztikusabbra pürésítem.

Tálaláskor a gombóchoz adom a paradicsomos szószt, esetleg egy kis főtt krumplit,