Sütőben sült hagymakarika és mártogatós

Hozzávalók:


2 nagy fehér édes hagyma,
1 dl kókusztej, 1 tojás, 2 ek
étkezési keményítő, 4 ek
kukoricadara, kurkuma,
pirospaprika, só, bors
olívaolaj, joghurt, majonéz,
lime, cayenne bors, fokhagyma


Elkészítés:


A kókusztejet összekeverjük a tojással, az étkezési keményítővel és a fűszerekkel: a kurkumával, a cayenne borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk először kókusztejes masszába, majd a kukoricadarába, úgy hogy körös-körül egyenletesen bevonja. Egy sütőpapírral bélelt tepsi alját meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ráfektetjük a hagymakarikákat, végül a tetejére is csepegtetünk egy kis olajat. 230 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt ropogósra pirítjuk. A mártogatóhoz összekeverjük a joghurtot egy kanál majonézzel, és egy csipet cayenne borssal. Belereszeljük egy zöld citrom héját, és - ízlés szerint - egy kis fokhagymát. Alaposan elkeverjük.