Sütőtökös, rizses töltött káposzta

Hozzávalók:


1 fej káposzta, olívaolaj,
1 hagyma, 50 dkg sütőtök,
10-15 dkg rizs, só,
10 dkg durvára vágott dió,
2 teáskanál szegfűbors,
½ teáskanál fahéj,
1 narancs, 1 tojás,
3 dl joghurt, 1 citrom,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor, 3 dl víz,

Elkészítés:


A káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben blansírozzuk őket. Egyesével kiszedjük egy tiszta konyharuhára és állni hagyjuk. A felaprított vöröshagymát olivaolajon megdinszteljük, megsóz-zuk, és amikor már üveges, hozzáadjuk a fűszereket: a szegfűborsot és a fahéjat. Ezt követően a félig megfőtt rizst is hozzákeverjük majd egy kevés vízzel felöntjük és bő 10 percig főzzük. A 7-8. percnél hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, és tovább főzzük. Amíg elkészül kikeverjük a joghurtot reszelt fokhagymával, sóval és hozzákeverjük a citrom kifacsart levét. A megfőtt rizses keverékhez hozzáreszeljük egy narancs héját, belekeverjük a diót és a felaprított kaprot. Az elkészült tölteléket beletöltjük a káposztalevelekbe és szivarméretűre felcsavarjuk. Sorban betesszük egy edény aljába, töltünk rá egy kevés vizet, olívaolajat és 35-40 perc alatt készre főzzük. Amikor megfőtt a káposzta, hagyni kell teljesen kihűlni és a fokhagymás, citromos joghurttal tálaljuk.