Svéd gombasaláta

Hozzávalók:


- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 citrom
- 4-5 babérlevél
- 1 mokkáskanál porcukor
- 1 doboz paradicsompüré
- őrölt bors
- só
- 1 dl étolaj
- 2 vöröshagyma
- 1 kg csiperkegomba

Elkészítés:


A vékony szeletekre vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, a cikkekre szelt gombát hozzáadjuk, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítve a saját levében puhára pároljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a cukrot, a citrom levét és héját, a kakukkfüvet meg a babérlevelet, s ha az elkeverés után sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk. 15-20 percig lassú tűzön főzzük, amíg a paradicsom újra besűrűsödik egy kicsit. A kész svéd gombát hűtőbe tesszük, mert
hidegen kellemesebb az íze. Tálaláskor a babérlevelet és a citromhéjat
távolítsuk el belőle.