Szecsuáni padlizsánsaláta

Hozzávalók:


1 kg padlizsán
2 evőkanál olaj
1 dl csirke alaplé
2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál chilipaszta
2 teáskanál aprított szecsuáni bors
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
5 gerezd fokhagyma, aprítva
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 teáskanál ecet
4 mogyoróhagyma, apróra vágva
Koriander

Elkészítés:


ezdjük először a padlizsánokkal. Tisztítsuk meg őket, majd vágjuk el hosszában, majd negyedébe is, olyan 2 cm-es darabokat kapva. Tegyük félre. Egy kis tálban keverjük össze a csirkehúslevest, a cukrot a szójaszósszal, majd tegyük ezt is félre. Egy harmadik tálban összekeverjük a chilis pasztát,a fokhagymával, a gyömbérrel, a szecsuáni borsot, majd tegyük félre. Egy negyedik tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel. Végül egy ötödik tálban keverjük össze a mogyoróhagyma és ecetet.
2. Helyezze fel az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a padlizsánt és pirítsuk. Ha a padlizsán felszívja az olajat, adjunk hozzá még egy kicsit.
3. Adjuk a serpenyőbe a chili pasztát, a fokhagymát, a gyömbért, és a szecsuáni borsot és a pirítsuk, amíg illatos lesz, körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá a csirke alaplékeveréket, vegyük le a hőfokot alacsonyabbra és lassú tűzön főzzük 90 másodpercig. Ekkor keverjük hozzá a kukoricakeményítő keveréket, és jól keverjük össze, amíg a szósz besűrűsödik egy kicsit. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és ecetet, és főzzük 15 másodpercig.

Tálaláskor díszítsük korianderrel, köretként rizzsel helyezzük tányérra.