Szezámmagos húsgombóc

Hozzávalók:


80 dkg darált sertéshús,
1 csokor újhagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 ek szezámolaj, 2 tojás,
5 dkg szezámmag,
fél dl szójaszósz,
fél dl rizsecet, 2 ek
nádcukor, chilipaszta,
friss gyömbér, chili,
3 ek Hoisin szósz

Elkészítés:


A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a két gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. 200 C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Amíg a húsgombócok sülnek, elkészítjük a chilis-nádcukros páclevet. A szójaszószt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a rizsecetet, a szezámolajat, egy kevés chilipasztát, nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a Hoisin szószt és összekeverjük, félretesszük. Ekkorra már elkészülnek a húsgombócok, amiket a sütés után elkezdünk pirítani egy olajos serpenyőben. Pirulás közben leöntjük a nádcukros-chilis páclével és magas hőfokon ebben sütjük tovább és közben forgatjuk. Amikor elkészült szezámmaggal meghintjük és keleti káposztasalátával tálaljuk.