Szezámmagos, ropogós csirkemell, sült zöldségsaláta

Hozzávalók:


zöldségsaláta: 4 sárgarépa,
0,5 kg kelbimbó, 4 lila hagyma
olívaolaj, só, bors, 1 avokádó,
1 narancs, menta
salátaöntet: fél narancs leve
(aminek lereszeltük a héját),
1 ek fehér balzsamecet,
1 tk méz, só, bors, 3-4 ek
olívaolaj
szezámmagos csirkemell:
1 csirkemell filé, só, bors,
1 ek keményítő, 1 tojásfehérje,
2 ek szezámmag, olaj

Elkészítés:


A zöldségeket feldaraboljuk. A kelbimbókat félbevágjuk. A sárgarépákat felkarikázzuk. A lila hagymákat is felaprítjuk. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és olívaolajat is adunk hozzá. Jól összekeverjük, majd sütő-papírral bélelt tepsire szórjuk, ráreszeljük a narancshéjat. A kelbim-bókat lefelé fordítjuk. 200-220 fokos sütőben 15-20 perc alatt sül meg. A saláta-öntethez összekeverjük a narancs kifacsart levét a balzsamecettel, a mézzel, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a zöldségeket. Az avokádót kikanalazzuk a héjából, felszeleteljük, a salátához adjuk. Adhatunk hozzá felaprított mentát is. A csirkemellet apró falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt. A tojásfehérjét egy kicsit habosra verjük. A csirkét jól átforgatjuk benne. Végül ráöntjük a szezám-magot, amivel szintén jó alaposan átforgatjuk. Kevés olajon kisütjük a csirkefalatokat.