Szilva savanyúan

Hozzávalók:


- 1 kg szilva
- 2 narancs
- 2 dl vörösbor
- 2 dl gyümölcsecet
- 25 dkg kristálycukor
- 2-3 fahéj
- 1 teáskanál mustármag
- 1 csipet nátrium-benzoát
- 1 teáskanál egész bors
- 1 teáskanál koriander
- só

Elkészítés:


A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a narancsot felkarikázzuk. A vörösborból a cukorral, az ecettel, a fahéjjal, a borssal, a koriander- és a mustármaggal, valamint a sóval főzetet készítünk, és miután felforrt, beledobjuk a felezett szilvát is. 3-5 perc forralás után másnapig a saját levében hagyjuk kihűlni. Ekkor leszűrjük,a szilvát és anarancskarikákat tisztára mosott üvegekbe tesszük. A páclevet újra felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, majd az üvegeket lezárjuk, és szárazon dunsztoljuk. A savanyúságos üvegeket hűvös, sötét helyre állítjuk.