Szilván sütött töltött kacsacomb

Hozzávalók:


őrölt fehérbors

1 tojás
őrölt fahéj
1 kg szilva
4 kacsacomb
2 szikkadt zsemle
petrezselyem

Elkészítés:


A combokat kicsontozzuk, a húst besózzuk. A lepottyanó részeket ledaráljuk vagy késsel finomra vágjuk. A comb vastagabb részét kinyitjuk (éles késsel bevágjuk, ide kerül majd a töltelék). Az aprított vagy darált húst összekeverjük a tojással, a petrezselyemmel, a tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, megsózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. A masszával betöltjük a húst, majd föltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes hőmérsékleten kb. egy órát sütjük. (Zsiradék nem kell alá, hiszen a kacsában van bőven.) Amikor a hús megsült, a csomagokat kibontjuk, a keletkezett pecsenyelét pedig egy nagyobb serpenyőbe öntjük. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog belőle. Ekkor beletesszük a kimagozott, negyedekre vágott szilvát. Fűszerezni nem szükséges, hiszen a pecsenyelé éppen eléggé ízes. Mellétesszük a töltött combokat, és az egészet összerottyantjuk. A sültet a kellemesen pikáns szilvakörettel és vajas burgonyával tálaljuk