Szilvás-hagymás marokkói marharagu

Hozzávalók:


4+4 ek olívaolaj
2 vöröshagyma
1 tk őrölt fahéj
1 kg marhahús
2 ek pirospaprika
1 hámozott paradicsomkonzerv

bors
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
10 dkg mandula
2 ek kurkuma
1 ek koriander
1 ek cukor
30 dkg kuszkusz
víz
1,5 kg vöröshagyma

Elkészítés:


Először elkészítjük a fűszeres, hagymás alapot. Olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát. Ha megdinsztelődött, fűszerezzük: pirospaprika, római kömény, koriander, fahéj, kurkuma. Hozzáadjuk a felkockázott hús is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés vizet és paradicsomot. Lefedjük és 2 órán át főzzük kis lángon, vagy a sütőben 120-130 fokon 4-5 sütjük.
Egy serpenyőben olívaolajon karamellizáljuk a felaprított másfél kiló hagymát. Megsózzuk. Legalább egy órába telik, míg a hagyma összeesik és karamellizálódik. Hozzáadjuk a cukrot, és a kurkumát, átforgatjuk vele. Ha a ragu megpuhult, hozzáadjuk a hagymát, az aszalt szilvát. Visszatesszük a fedőt néhány percre.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Tálaláskor szórjuk meg vele.
Elkészítjük a köretet: a kuszkuszt. Megsózzuk, leöntjük forró vízzel. 20 percig állni hagyjuk.