Színes jégkrémtorta

Hozzávalók:


- 1 evőkanál zselatin
- 6 dkg porcukor
- 5 dkg mandula
- 2 evőkanál eperlekvár
- 8 dkg csokoládé
- 1 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg ananászkonzerv
- 5 dl tejszín

Elkészítés:


Az ananászkarikákat apróra összevágom, összekeverem a kristálycukorral, és öt percig főzöm. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, összekeverem a vízben felfőzött zselatinnal, és három tálba elosztom. Az első tálban levő habot összekeverem a vízfürdőn felolvasztott csokoládéval, a második tálban levőt az ananásszal meg a durvára vágott mandulával, a harmadik adag tejszínhabot pedig az eperdzsemmel. Egy kivizezett formát kibélelek a csokoládés habbal, erre öntöm az epreset, végül az ananászosat, majd a megtelt formát néhány órára mélyhűtőbe teszem. Tálalás előtt az edényt egy pillanatra meleg vízbe állítom, és a jégbombát egy tálra csúsztatom. Édes tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítem a tetejét.