Szőlődesszert

Hozzávalók:


- 1 dkg zselatin
- 15 dkg fehér szőlő
- 15 dkg kék szőlő
- 1/2 dl fehérbor
- 1/2 dl vörösbor
- 2 kiskanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejszín

Elkészítés:


A szőlőt megmosom, a szemeket lecsipegetem a száráról. Néhány szőlőszemet félreteszek a díszítéshez, a többit félbevágom és kimagozom. A fehér szőlőt a fehérborban, a kék szőlőt a vörösborban megpárolom. Cukorral és vaníliás cukorral édesítem, majd a gyümölcsöket átpasszírozom, hűtőszekrénybe teszem. A zselatint 2 evőkanál meleg vízben feloldom. A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a zselatint, és felét a fehér-, másik felét a kékszőlő krémbe keverem. A krémeket nyomózsákokba kanalazom, majd rétegesen megtöltöm az előre behűtött kelyheket. A desszertet a félretett szőlőszemekkel díszítem.