Taco fűszeres sertés

Hozzávalók:


Taco fűszeres tépett sertéshússal és avokádókrémmel
Hozzávalók (6-8 adag)

1 kg sertéslapocka, nagyobb darabokra vágva
só, bors
2 evőkanál olaj
1 hagyma, vékonyra szeletelve
4 gerezd fokhagyma, egészben
2 babérlevél
1 rúd fahéj
3 szem szegfűszeg
5 szem szegfűbors
1 narancs leve és héja

Tálaláshoz:
12-18 tortilla, felmelegítve
avokádókrém
pácolt lilahagyma
morzsolt feta

Elkészítés:


A tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a narancs kifacsart levét, két-három darabban a héját, végül felöntjük kb. 6 dl vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon teljesen puhára főzzük, addig, amíg a hús teljesen szétomlik, ez kb. 2,5 óráig tart. A húst villával hosszanti szálakra szedjük, és összekeverjük a mártással. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük, kimondottan jót tesz az ízeknek. A tálaláshoz mindent kikészítünk, a tacot mindenki saját magának állítja össze. A tortillákat felmelegítjük (serpenyőben, vagy párolóedényben), ebbe teszi mindenki a húst és ízlés szerint a kiegészítőket.