Tandoori csirke

Hozzávalók:


Hozzávalók

5 személyre
A csirkéhez:
5 db felső csirkecomb
1 db vöröshagyma
2 db fokhagyma
2-3 dl joghurt
só ízlés szerint
1-1,5 ek. tandoori masala
2,5 cm gyömbér
A salátához:
1 piros kaliforniai paprika
1 mangó
1 lilahagyma
3 ek méz
1/2 citrom leve
friss koriander
6 ek olaj

A rizshez:
1 bögre (2dl) jázmin rizs
1 marék datolya
1 tk sáfrány

Elkészítés:


1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.

2. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük.

3. Egy lábasban forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrány, rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a rizshez öntjük és így főzzük tovább az apróra vágott datolyával együtt.

4. A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.

5. A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.

6. A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott hozzáöntjük az olajat is. Tálalás előtt öntjük csak a salátára.

7. A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk lilahagymát, friss koriandert, külön tálba szedjük a datolyás, sáfrányos jázmin rizs, majd a salátát is és így tálaljuk. Jó étvágyat!